•
|
|
|
Jan 15, 2014 | 00:13 |
|
אני צריכה עזרה, הילד שלי התגייס לפני חצי שנה והוא סובל כל הזמן. המפקדים שלו שלחו אותו לטיפול פסיכולוגי אצל הפסיכולוגית הקבנית ולא יצא מזה כלום. כל פעם שהוא מגיע הביתה הוא בוכה והוא לא רוצה לחזור. רציתי לשלוח אותו לטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוגית מחוץ לצבא אבל הוא פוחד ואומר לי שאסור לי. מה אני יכולה לעשות . אני לא עומדת בזה יותר. בבקשה תציעו לי מה לעשות.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
האם טיפול פסיכולוגי יעזור לי ?
|
דוידזון |
|
|
Feb 12, 2013 | 19:07 |
|
אני לא יודע אם אני במקום הנכון. אבל הבעייה שלי קשה ואני לא יודע אם טיפול פסיכולוגי יפתור אותה. הייתי בקשר עם פסיכולוגית אחת אבל לא התמדתי יותר משתי פגישות כי לא הרגשתי מספיק בטוח. כבעיה שלי היא שכל דבר שאני עושה אני מרגיש שמשהו לא בסדר. אני כל הזמן בחרדה מה יגידו והאם מה שעשיתי טוב. גם כשאני יודע שעשיתי משהו טוב אני פוחד ממה שיגידו. בגלל הבעייה הזו לא הצלחתי להתקדם בעבודה למרות שאוהבים אותי ואני נחשב לעובד מצויין. מה לעשות. האם ללכת לפסיכולוג או לפסיכולוגית ? האם טיפול פסיכולוגי בכלל זה מה שיעזור לי .
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 13, 2013 | 19:32 |
|
אולי טיפול פסיכולוגי יעזור לך ואולי לא. בטוח שאם תתחיל לעשות מה שאתה רוצה לא תצטרך פסיכולוג ולא פסיכולוגית להתחיל להוביל את החיים שלך בלי לפחד מכל אחד.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 20, 2013 | 00:50 |
|
אני מציעה לך להתמודד עם הפחדים שלך ולחזור אל הפסיכולוגית ולתת לה לעזור לך.
|
|
|
|
|
•
|
לך תמשיך טיפול פסיכולוגי
|
זאבון |
|
|
Feb 22, 2013 | 16:04 |
|
נו באמת. אז לא התמדת בטיפול אז מה. תמצא לך פסיכולוגית אחרת ולך להמשיך בטיפול
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 27, 2013 | 18:35 |
|
דוידזון היקר
אני מציעה לך להתחיל טיפול פסיכולוגי ולאמר לפסיכולוג או לפסיכולוגית שאתה חושש שלא תתמיד ולעבוד איתם בהתחלה על הנושא הזה. אחר כך, הפסיכולוג ימשיך את הטיפול באופן שיראה לו הכי נכון ויעיל. לשאלתך האם מתאימה למצבך פסיכולוגית או שמתאים פסיכולוג אין תשובה חד משמעית. אתה צריך מישהו או מישהי שתרגיש איתם נוח ובטוח ולא כל כך משנה אם זה יהיה פסיכולוג או שזו תהיה פסיכולוגית. לכן תבקש המלצה מאחד מחבריך או בני משפחתך שימליצו על מישהו או מישהי שהם מכירים מנסיונם ובוטחים בו.
שיהיה בהמלחה
יעל
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 31, 2013 | 20:17 |
|
אני לא יודעת למה שאני שצריך להכין אוכל אני נכנסת לדיכאון, אין לי חשק לבשל, שונאת מטבח, שונאת לכלוך, ובעלי מאד אוהב אוכל וגם לבשל ויש לו תמיד רעיונות, לעשות עוד ועוד, ולי בא לאכול רק דברים קלילים שעושים מהר מבלי להתקע במטבח , כך שיוצא שאני נכנעת ועושה ביחד איתו אבל די בחוסר סבלנות ובעצב רב, מחכה רק שיגמר הכנת האוכל,
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 01, 2013 | 08:53 |
|
אולי תעשי מה שעושים בהרבה בתים בשנים האחרונות. זה נהיה די אופנתי שהגברים מבשלים. תני לבעלך להיות הבשלן הראשי ואת רק תעזרי לו קצת ולאט לאט הוא יהפוך להיות זה שאחראי ורוב העבודה הזאת תהיה שלו כי הוא אוהב את זה ואת רק תעשי קצת וזה יהיה סביר ונסבל...
|
|
|
|
|
•
|
תני לו להוביל את המטבח
|
סבינה |
|
|
Feb 02, 2013 | 16:16 |
|
אני לא מבינה מה כל כך רע בזה. תני לו להוביל את המטבח ותיהני מזה. מה איכפת לך שהוא מבשל?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 02, 2013 | 16:24 |
|
לא אכפת לי בכלל שבעלי מבשל רק שאני לא יכולה לצאת תמיד להיות לידו ולנקות אחריו, האוכל יוצר המון לכלוך, וזה די מתסכל.. תודה לכל העונות והמגיבות
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 12, 2013 | 17:11 |
|
מזל יקרה
כמו שאני מבינה מה שמפריע לך זה לא שבעלך מבשל אלא הליכלוך שהוא עושה ושה שהוא לא מנקה אחריו. אני מציעה לך במקום להכנס לדיכאון, לדבר איתו ולומר לו שאת מבקשת שאחרי שהוא גומר לבשל שינקה את המטבח ואת הליכלוך שעשה. אני גם מציעה לך לעזור לו בנקיון ולהשתתף איתו וכך הוא ירגיש שלא בנוח לא לנקות גם בעצמו.
בהצלחה
יעל
|
|
|
|
|
|
•
|
להחליף את הפסיכולוג בפסיכולוגית?
|
סוזי |
|
|
Jan 15, 2013 | 23:53 |
|
הלכתי לטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג ואני חשה לא כל כך בנוח איתו. אני חושבת שאם הייתי הולכת לפסיכולוגית הייתי מרגישה יותר נוח ונפתחת יותר והטיפול היה מצליח יותר. הבעייה שכבר התחלתי את הטיפול ואני לא יודעת איך להגיד לפסיכולוג שלי שאני מעדיפה םסיכולוגית במקומו. וגם אם אני אצליח להגיד לו איך עושים את ההחלפה הזו? ומה אם אני לא אמצא פסיכולוגית שתמצא חן בעיני מהר אז אשאר בלי טיפול הרבה זמן? אני כל כך מתלבטת מה לעשות?
|
|
|
|
|
•
|
תחליפי לפסיכולוגית ומהר
|
אנאבל |
|
|
Jan 16, 2013 | 14:22 |
|
אני לא מבינה איך את יכולה ללכת לטיפול זוגי אצל פסיכולוג גבר. אני הייתי פעם בטיפול זוגי עם בעלי הקודם והמטפל היה פסיכולוג ואני ממש לא התחברתי למה שהוא רצה או לטיפול שלו. אחרי שהתגרשנו הלכתי לפסיכולוגית ושיקמתי את עצמי ואני חושבת שבנות יכולות לקבל טיפול זוכי או טיפול פסיכולוגי טוב דווקא מפסיכולוגית ולא מפסיכולוג.
|
|
|
|
|
•
|
אולי הבעיה בך ולא בפסיכולוג ?
|
צביקי |
|
|
Jan 22, 2013 | 12:40 |
|
ומי אמר שאם תלכי לפסיכולוגית במקום פסיכולוג תרגישי טוב וזה יעזור לך. אולי הבעייה היא בך ולא בפסיכולוג. אני חושב שכדאי לך לתת לו עוד סיכוי ולא לרוץ לפסיכולוגית ולגלות שגם ממנה את לא מרוצה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 26, 2013 | 15:10 |
|
הי סוזי
אין כל הבטחה בכך שפסיכולוגית תהיה טובה יותר עבורך מאשר פסיכולוג. איןו קשר בין מין המטפל לטיב הטיפול. ההקשר המרכזי לכך הינו איכות הפסיכולוג או הפסיכולוגית ואיכות קשר הטיפולי שהו או היא מצליחים ליצור איתך. לעיתים, יש מצב בו המטופל אינו מרוצה מהמטפל ואז הוא יחפש סיבות שונות כדי להפסיק את הטיפול. יתכן מצב אחר בו באמת המטפל לא מצליח ליצור קשר טיפולי מספק ואז נכון להחליף אותו. שוב אני אומרת שאין קשר למין המטפל. אני מציעה לך לשוחח עם הפסיכולוג שמטפל בך, להציג בפניו את הרגשתך ולהתייעץ איתו. אני חושבת שכמעט תמיד ניתן לסמוך על האינטגריטי המקצועי של המטפל שיאמר האם הוא חושב שנכון למצוא פסיכולוג או פסיכווגית חדשים או שנכון יותר לעבוד על הקושי שיש לך שכן יתכן שגם קושי זה הינו אחד מהסימפטומים שבגללם פנית לטיפול פסיכולוגי.
שיהיה בהצלחה
יעל
|
|
|
|
|
|
•
|
טיפול פסיכולוגי לילד
|
amira |
|
|
Jan 17, 2013 | 08:41 |
|
הי
יש לי ילד בן 9 ולאחרונה מדי פעם בורח לו פיפי בלילה בעיקר בימים שבהם הוא הולך לישון קצת מאוחר. עשיתי לו בדיקות והכל בסדר. אמר לי הרופא שיכול להיות שהילד קצת מתוח ולכן זה קורה לו. אני לא כל כך חושבת אבל מתלבטת האם ללכת איתו לטיפול פסיכולוגי. אני פוחדת שאם נלך לפסיכולוג תהיה לו לו סטיגמה אצל החברים שלו. איך אפשר לפתור את הבעיה הזו. זה מאוד מפריע לי ואני בטוחה שזה מאוד מפריע גם לו למרות שהוא לא כל כך מראה לי את זה.
|
|
|
|
|
•
|
קחי את הילד לטיפול פסיכולוגי
|
גילון |
|
|
Jan 18, 2013 | 21:50 |
|
מה יש להתלבט. היום כל אחד הולך לפסיכולוג. טיפול פסיכולוגי נהייה דבר רגיל. יאללה קחי את הילד שלך ותלכו לפסיכולוגית שתטפל בו.
|
|
|
|
|
•
|
קחי אותו לטיפול פסיכולוגי
|
צביקי |
|
|
Jan 22, 2013 | 12:38 |
|
אני לא מבין מה הסיפור. קחי אותו לפסיכולוג כי טיפול פסיכולוגי זה משהו מאוד סטנדרטי היום וממש חבל לא לטפל בילד.
|
|
|
|
|
|
•
|
ילדה קטנה והריון חדש
|
מאור |
|
|
Dec 20, 2012 | 00:58 |
|
אני בהריון בחודש השביעי ויש לי ילדה בת 3. היא מדגיבה די באדישות להריון חוץ מאשר מקרה אחד שבו היא הרביצה לבטן ואמהרה שהיא לא אוהבת את התינוקת החדשה. איך אפשר לגרום לילדה להתנהג טוב כשתיוולד האחות שלה?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 10, 2013 | 00:44 |
|
מאור היקרה
תינוק חדש בבית ובעיקר אח לילדה או ילד בכורים איננו חגיגה לילדה כמו להורים. פתאום לוקחים את הנסיכה שעד היום היתה מלכה יחידה ושמים אותה בצד ומישהו אחר מגיע למרכז. אני מציעה לך ללמוד מעט על הסיטואציה ואולי אפילו ללכת ליעוץ קצר כדי לעזור לך ולילדה לדעת לקבל את האחות החדשה בצורה טובה וקלה יותר.
|
|
|
|
|
•
|
תלכו עם הילדה לטיפול פסיכולוגי
|
אוריאל |
|
|
Jan 10, 2013 | 19:24 |
|
כדאי מאוד שתלכו לפסיכולוג או פסיכולוגית אחרת הילדה שלכם תעשה צרות גדולות לתינוקת שתיוולד.
|
|
|
|
|
•
|
תלכו לפסיכולוג או פסיכולוגית
|
הרן |
|
|
Jan 15, 2013 | 00:42 |
|
גם אני חושבת שכדאי לכם ללכת לפסיכולוג
|
|
|
|
|
•
|
פסיכולוג או פסיכולוגית יעזרו לכם
|
תום |
|
|
Jan 15, 2013 | 10:43 |
|
בטח פסיכולוג הוא יעזור לכם או פסיכולוגית מה שיותר מתאים לך
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 17, 2012 | 20:00 |
|
אני מרגיש שאני כל הזמן בפאניקה. אני חושבת שזה נובע מאירוע שקרה לי לפני כשנה. התחלתי טיפול פסיכולוגי וזה ממש לא עזר לי. האם אתם ציעים לי ממכת לפסיכיאטר או שלהמשיך טיפול רק עם הפסיכיאטר.
|
|
|
|
|
•
|
תלכי לפסיכיאטר פסיכולוג לבד לא מספי
|
פיונה |
|
|
Dec 17, 2012 | 21:43 |
|
תלכי לפסיכיאטר שיתן לך כדורים זה הכי עוזר מנסיוני
|
|
|
|
|
•
|
כדורים ולא טיפול פסיכולוגי
|
שימרית |
|
|
Dec 18, 2012 | 23:26 |
|
גם לי היה התקף פאניקה כזה והלכתי לפסיכיאטר וקיבלתי כדורים ואז לא הייתי צריכה בכלל טיפול פסיכולוגי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 18, 2012 | 23:40 |
|
מרים היקרה
לא מגיע לך לסבול. גשי לפסיכיאטר ותקבלי ממנו תרופות. במקביל לכך תתחילי טיפול פסיכולוגי. השילוב בין תרופה פסיכיאטרית לבין טיפול פסיכולוגי שיחתי עשוי לעזור מאוד ולשפר מאוד את מצב הרוח שלך.
|
|
|
|
|
|
|