My Google+ טיפול זוגי | יעוץ זוגי -טיפול פסיכולוגי-פסיכולוג-פסיכולוגית-יעוץ זוגי-יועץ זוגי-בגידה

                                          

                                      נקודת מפנה - מכון לשינוי,                                                     התפתחות אישית והגשמה עצמית
                                       
050-3375123    
                                                                                        

 

טיפול פסיכולוגי, טיפול זוגי, טיפול משפחתי, אבחונים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים וכל השירותים הקשורים לתחום הטיפולי.
המדריך השלם לטיפול זוגי  |  


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


מהם ביטויי קנאה מופרזת ?

קנאה מופרזת בין בני זוג מתבטאת באופנים רבים: טלפונים תכופים בכל שעות היום, דרישות תקיפות לדיווחים שוטפים היכן אתה נמצא ומה מעשך בכל רגע, דרישה לאשר פעילויות שונות לבן הזוג, ציפייה לזמינות מוחלטת ולהיענות מידית בכל רגע ללא קשר לפעילות שבה נמצאים.

אי קבלת רצונו של בן הזוג לצאת לפעילות או בילוי עם חבריו ללא בן הזוג, פרשנות של חיזור על פעולות תמימות של בן הזוג המבוצעות כלפי המין השני בעבודה, עם חברים או אפילו בפעילויות יומיומיות כמו קניות. ביקורת קיצונית וחריפה על לבוש שלדעת בן הזוג חשוף מדי כדי למנוע חלילה שבן הזוג יהיה אטרקטיבי בעיני בני המין השני.

האשמות על קיום רומן בעבודה או עם מישהו אחר למרות שאין שום רומן כזה ואף אין סימנים לכך. חקירות והאשמות בבגידה ובניהול רומן בכל פעם שבן הזוג מאחר או שהוא מודיע על פעילויות שאינן צפויות בעבודה. דרישה לבדוק את הודעות הטלפון של בן הזוג, לראות את הודעות הדוא"ל ואת הפעילויות בפייסבוק ועוד דרישות כגון אלו. במצב שבו מופיעים באופן תדיר הסימנים הללו ודיברתם וזה לא עזר אני ממליצה מאוד להגיע לטיפול זוגי אצל פסיכולוג או פסיכולוגית כיוון שמצב כגון זה עלול להסתיים לא טוב.

מהם סימנים שאתם יכולים לראות כשקיימת קינאה מופרזת בקשר שלכם:

התפרצויות קנאה ההופכות לתכופות יותר וחמורות יותר עד שאתם חשים שהקנאה היא זו המנהלת את הקשר שלכם. אי אפשר להרגיע, לפייס ולרצות את בן הזוג הקנאי ללא קשר לחומרת ההתפרצות. הבעות האהבה שהכרתם מהתקופה הקודמת נחלשות עד שהן נעלמות כליל.
תגובות של אלימות פיסית או מילולית של בן הזוג הקנאי ובמקביל לכך נגינה על הצדדים הרגשיים של בן או בת הזוג כמו את לא יכולה, אל תעשי לי את זה וכו...איומים חוזרים ונשנים של בן הזוג הקנאי. דרישות מצד בן הזוג הקנאי להפסקת קשרים חברתיים שלבן זוגו מחשש להתפתחות רומן. כמובן שגם בסיטואציות שאתם מזהים אצלכם את הסימנים הללו באופן קבוע ובעוצמות גבוהות רצוי שתפנו לטיפול זוגי, הפסיכולוג או הפסיכולוגית המטפלים יוכלו להחליש את עוצמת הרגשות הללו תוך כדי טיפול זוגי שיאפשר לכם בסופו של דבר להמשיך את חייכם כזוג לכל דבר בלי התקפי קנאה כאלו.

אנשים המבטאים קינאה מופרזת יהיו בדרך כלל אנשים בעלי חרדות רבות ובעיקר בעלי חרדת נטישה. לאנשים אלו אין בטחון עצמי המאפשר להם להתמודד עם החרדות שלהם ולהפחית אותם ויש להם צורך שכל מי שנמצא סביבם ויותר מכל בני זוגם יספקו להם את הביטחון לו הם זקוקים באמצעות מענה מידי לכל צרכיהם הרגשיים והפיסיים, זמינות מלאה לכל מאווייהם. אנשים אלו בדרך כלל אינם רואים את זולתם כבני אדם בעלי צרכים משלהם בעלי עולם פנימי משלהם. תחושת הביטחון שלהם מעורערת מאוד וארעית. הם חוו במהלך הילדות חוסר בסיפוק צרכיהם הבסיסיים בשלבי ההתפתחות המוקדמים שלהם. הם חוו חוסר סדירות וחוסר עקביות בקבלת המענה הנדרש בשלבי חייהם הראשונים מאת הוריהם ובעיקר מאימם. מצב זה גרם לפגיעה בתחושת הביטחון הבסיסית שלהם ולאורך כל חייהם הם חווים את אותו חוסר ביטחון ותופשים את העולם כמקום לא בטוח. אנשים אלו מתקשים להרגיע את עצמם ולווסת את התסכולים הרגשיים שלהם והם חווים את העולם כמקום מאיים ומעורר חרדות. בדרך כלל ללא קשר לטיפול זוגי שאתם פונים אליו רצוי שאנשים בעלי חרדות אלו יפנו לטיפול פסיכולוגי שיאפשר הם להוריד את מפלס החרדה...

איך אפשר לטפל בקנאה מופרזת ?

הצעד הראשון בהתמודדות עם קנאה מופרזת הוא ההכרה בכך שהיא קנאה מופרזת ולא ביטוי אהבה טבעי. לאחר ששני בני הזוג מודעים לכך שהם במצב זה, רצוי לקיים שיחה גלויה ביניהם בלי להאשים, בה יהיה נסיון להבין ממה פוחד בן הזוג המקנא, מה מפריע לו בהתנהגות בן זוגו, ומה אפשר לעשות כדי להמנע מכך. חשוב שבן הזוג אשר מקנא יעבוד על עצמו להמנע מהתפרצויות. מאידך בן הזוג השני יוכל להשתדל להמנע מהתנהגויות המפעילות את ההתפרצות של בן הזוג השני. באמצעות השיחה המשותפת הם יוכלו ליצור את ערוץ התקשורת המשותף הבריא ולהתחיל ליצור מחדש את האמון הבסיסי ביניהם.

במידה וגם תהליך התקשורת המשותפת ביניהם לא מצליח לפתור את הבעיה, רצוי לפנות ל לפסיכולוג או פסיכולוגית לקבלת סיוע ולטיפול זוגי כיוון שבשלב זה, כנראה הדרך הנכונה לפתרון הבעיה היא לקבל את העזרה מבחוץ.

 
אנו מזמינים אותך ליצור קשר כדי לקבל מידע נוסף לגבי טיפול זוגי או טיפול משפחתי
התקשרו לטלפון: 050-3375123
X
או צרו קשר באמצעות המייל:
יעל כוכבא
לייבסיטי - בניית אתרים