My Google+ טיפול זוגי | יעוץ זוגי -טיפול פסיכולוגי-פסיכולוג-פסיכולוגית

                                          

                                      נקודת מפנה - מכון לשינוי,                                                     התפתחות אישית והגשמה עצמית
                                       
050-3375123    
                                                                                        

 

טיפול פסיכולוגי, טיפול זוגי, טיפול משפחתי, אבחונים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים וכל השירותים הקשורים לתחום הטיפולי.
המדריך השלם לטיפול זוגי  |  


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


דף הבית >> מאמרים >> בעיות אמון בין בני זוג
 
מה עושים עם בעיות אמון בין בני זוג
 
אחת הבעיות שעלולה לגרום לסיום הקשר הזוגי הינה חוסר אמון בין בני הזוג. אמון שהופר ניתן לשיקום לפעמים לבד, לפעמים בעזרת פסיכולוג או פסיכולוגית בטיפול זוגי או יעוץ זוגי, אולם לעולם לא יחזור להיות כפי שהיה. בעזרת מאמץ זוגי מתמשך, רצון טוב והבנה ניתן לחזור וליצור את האמון ובמקרים רבים אף כדאי שכן נוצרת במצב זה זוגיות חדשה ולעיתים טובה מזו שהייתה קודם.

ישנה חשיבות רבה לכך שבין בני הזוג ישרור אמון מלא. אפילו ספק קטן באמון הניתן לבן הזוג יכול לערער את הקשר. ישנם זוגות רבים אשר נפרדים אחרי שנות נישואין רבות בגלל אי הבנות קטנות שגרמו לבעיות אמון וכיוון שלא שוחחו על הנושא ופתרו את הבעיה אלא פוצצו אותה הקשר הסתיים. וזאת למרות שבשיחה כנה ואמיתית ניתן היה לפתור את הבעיות הללו שבאמת לא היו עקרוניות אם היו מלבנים אותן כמו שצריך וברור שטיפול זוגי היה משיב את הדברים לנתיב בריא וטוב.

אין נוסחת פלאים לפתרון בעיות אמון בין בני זוג. הדרך לפתרון תלויה בגורמים רבים כמו רמת התקשורת, רמת האהבה, האופי של כל אחד מבני הזוג, וכמובן חומרת הבעיה ומשכה. במידה שהאהבה בין בני הזוג גדולה והם רואים את עצמם יחד גם בהמשך החיים ובעיית האמון איננה חמורה, הם יעשו כל מאמץ כדי לפתור אותה ולחזור לחיים זוגיים טובים ומספקים באופן עצמאי או בעזרת טיפול זוגי. אולם במקרה שבו האמון הופר באופן גס על ידי אחד מבני הזוג שיקום האמון ביניהם יהיה מורכב יותר ולעיתים לא יצליח.

גם גישת בני זוג שונים כלפי בעיות אמון הינה שונה. למשל מצבים בהם הבעל משקר לגבי שתיה או עישון, במקרים מסוימים זהו שקר נסלח ובמקרים אחרים אותו שקר ייחשב על ידי בת הזוג כהפרה בוטה של האימון בינם. לכן חשוב להבין שהאמון בין בני הזוג שונה ממקרה למקרה והוא מותנה בהבנות בין בני הזוג ובאופי האישי של כל אחד מהם.
כאשר אנו נותנים אמון בבן הזוג אנו מצפים שהוא לא ינצל שום פגיעות שלנו או חשיפות שאנו חשופים בפניו, ויתורים שאנו עושים וחולשות שלנו הגלויות לו כיוון שאנו סומכים עליו ומאמינים בו וביושרה שלו כלפינו. אנו מצפים שהוא לא יפר את ההבנות וההסכמות שבינינו, לא ישקר לנו ובעיקר יראה את עצמו כחלק מהיחידה הזוגית שבנינו, לא יכניס לתוכה מישהו או מישהי אחרת ללא הסכמתנו ויפעל תמיד לטובתנו ולטובת הקשר הזוגי שלנו ומשפחתנו. בדרך כלל ציפיות אלו הדדיות ואנו יודעים שבן הזוג סומך עלינו וגם אצלו ישנן אותן ציפיות שכן גם הוא מאמין בנו וברור לנו שהוא יחוש כך גם לגבינו.

כיצד פותרים בעיות אמון בין בני הזוג?

תקשורת פתוחה וכנה בין בני הזוג הינה הדרך הטובה ביותר לכך. במידה ועשית טעות ובן הזוג אכן מאשים אותך בכך אל תכחיש אותה כיוון שההכחשה רק מחריפה את חוסר האמון ולא גורמת לכך שבן הזוג יתחיל להאמין לך...חשוב להצטער באמת מעומק הלב ולהתכוון לכך. תנו לבן הזוג להאמין באמת שאתם חשים כי עשיתם משהו שלא הייתם צריכים לעשות ואתם מבקשים מאוד לקבל הזדמנות נוספת להוכיח שאפשר לסמוך עליכם ושניתן להשיב את האמון ביניכם למצב בו אתם סומכים ומאמינים זה לזו. אם אתם חשים שזה לא כל כך מתקדם, פנוי לטיפול זוגי ואל תחכו להחמרת המצב. ככל שתתחילו את טיפול זוגי מוקדם יותר כך גדל הסיכוי להחזיר את הזוגיות למצב בריא מהר יותר.

כחלק מהתהליך, חשוב מאוד כי שני בני הזוג ירצו לפתור את בעיית האמון שכן אם אחד מהם אינו רוצה, הבעיה לא תיפתר. אין זה אומר שהצד הנפגע מתחייב מראש לקבל הכל ולסלוח אולם עליו לרצות להגיע לפתרון, עליו לרצות לנסות ליצור מחדש את האמון שכן ללא רצון זה הצד שהפר את האמון ידבר אל עצמו וכך לא ייפתר כלום. רק אם שני הצדדים החליטו לנסות להשיב חזרה את האמון ביניהם הם יוכלו להתחיל תהליך אמיתי של הבנה ונסיון ליצירת האמון המחודש.

חשוב לדעת כי התהליך אינו פשוט, והוא אורך זמן. נדרשת מחויבות ורצון אמיתי לתהליך משני הצדדים. לעיתים יש עליות ולפעמים גם משברים אולם אם יש רצון, בחלק רב מהמקרים ניתן להחזיר את האמון וליצור קשר זוגי נפלא. ולצערנו יש מקרים בהם לא נוצר אמון מחודש ואזי אין ברירה אלא לפרק את הקשר.
בכל מקרה אני מאוד ממליצה לא לרוץ ולפרק את הקשר מיד אלא במקרה שיש רצון ואהבה, גם אם נשבר האמון והתרסק, לנסות ולהתאמץ ליצור אותו מחדש, לפנות לטיפול זוגי ולנסות בעזרת הפסיכולוג או הפסיכולוגית להשיב את הקשר למסלול מחודש תוך יצירת אמון מחודש, כללים מחודשים וזוגיות הנבנית על גבי הרצון, האהבה והאמון החדש שנוצר.

 
 

אנו מזמינים אותך ליצור קשר כדי לקבל מידע נוסף לגבי טיפול זוגי או טיפול משפחתי
התקשרו לטלפון: 050-3375123
X
או צרו קשר באמצעות המייל:
יעל כוכבא


 
לייבסיטי - בניית אתרים