הבעיות העיקריות של בני זוג הורים בפרק ב'
ילדים בבית הנמצאים בין בני הזוג בעת שלב יצירת הקשר האינטימי הראשוני – קושי זה עלול לגרום לכך שבני הזוג לא יצליחו לבנות לעצמם את הקשר האינטימי הקרוב ולממש את שלב בניית הזוגיות בצורה טובה שכן מהרגע הראשון הזוגיות שלהם משולבת עם עוד מישהו או ילדים מצד אחד או משני הצדדים אהובים ככל שיהיו הם עלולים להיות מחסום לקשר בין בני הזוג...
קושי בהסתגלות לחיים יחד – ככל שתקופת חייהם של בני הזוג לבד לפני שנכנסו לקשר הזוגי הייתה ארוכה יותר יהיה להם קשה יותר להסתגל לחייהם המשותפים כזוג. לעיתים אני פוגשת זוגות כאלו המעוניינים להתחיל טיפול זוגי לפני מעבר לגור ביחד או אפילו לפני מיסוד הקשר ונישואין. תהליך ההסתגלות שלהם לזוגיות החדשה ובעיקר כשיש ילדים שאינם שלך במערכת הזוגית, בית חדש, עניינים עם האקס או האקסית וכו...מהווים תהליך לא פשוט האורך שבועות ואולי חודשים ולעיתים אף מעבר לכך.
קושי עם הילדים (ישנם מצבים רבים אולם אני אביא במאמר זה רק מספר דוגמאות) – במקרים רבים הילדים אינם מקבלים את בן הזוג החדש של ההורה וחשים שבן הזוג החדש מנפץ את הפנטזיה שלהם ושבגלל בן הזוג הוריהם לא יחזרו לחיות יחד. הם עלולים לחוש שההורה שלהם לא מקדיש מספיק זמן עבורם. במקביל, אצל ההורה נוצרים רגשי אשמה על כך שנוצרה "פגיעה בילדים" ושהם "לא" מקבלים את מה שהם צריכים לקבל (חלק מהילדים אף נוהגים לנצל זאת היטב ולעיתים אני פוגשת מצבים אלו אצל הורים גרושים המגיעים עם ילדיהם לטיפול משפחתי). לפעמים ישנם עימותים בנושא הילדים כאשר אחד ההורים נוקט עמדה שלעיתים נובעת לא מהצורך אלא מרגשי האשם שלו (לעיתים מדובר אף בלי לשים לב בנקיטת עמדה עם האקס או האקסית כנגד בן הזוג החדש שעלול למצוא את עצמו מבודד). קורה שההורה מקדיש את רוב זמנו לילדיו ובן הזוג חש שהוא נעזב והקשר לא מתקדם אלא נתקע...
קונפליקטים הקשורים לגידול הילדים - התערבות בן הזוג בדרך גידול הילדים של בן זוגו שעלולה לגרום לכעסים מצד בן הזוג. לפעמים יתכנו מצבים של הילדים שלו והילדים שלה ויש מריבות ומתחים העולים וישנם תחושות של אי שוויון ומצבים שבמידה ולא יטופלו נכון על ידי בני הזוג עלולים ליצור קשיים ומתחים. מצב זה עלול לגרום לכעסים ומתחים רבים ובמקרים רבים אני מטפלת בבני זוג במהלך טיפול זוגי בכעסים ומתחים הנובעים מסיבה זו ועלולים לפרק את הזוגיות שלהם.
חשש מנטישת בן הזוג - כל מי שנכנס לזוגיות פרק ב' לאחר שחווה תהליך של פרידה קשה או גירושין, מכיר מנסיונו כי כל גבר או אשה יכולים לעזוב את הבית. מסיבה זו לשני בני הזוג חששות מפרידה נוספת. מצב שבו בן או בת הזוג משקיעים את רוב זמנם ומרצם בילדים ולא מתפנים מספיק לזוגיות ביניהם עלול ליצור גם הוא פחדים וחרדה מנטישה ומפירוד.
אז מה עושים?
חשוב לדעת כי הקשיים שמנינו כאן קיימים אולם כשהקשר בין בני הזוג חזק וישנה אהבה ורצון אמיתי לחיות יחד ניתן להתגבר על קשיים אלו וחלק גדול מהמקרים אף מצליחים להפוך את חלקם למנוף לפיתוח הזוגיות וחיי המשפחה בשלב ב'. פתיחות והבנה, נכונות לקבלת עזרה חיצונית כמו יעוץ זוגי או טיפול זוגי, ובכלל הרבה אורך רוח ורצון טוב.
סבלנות וסובלנות - כיוון שמדובר על מצבים מורכבים ועל דינמיקה מעט בעייתית בעיקר עם ובין הילדים, חשוב מאוד לגלות אורך רוח ולתת לזמן לעשות את שלו. אין זה אומר שאפשר לא לטפל בבעיות ולא לעסוק בכך אולם חשוב להבין שככל שהזמן יעבור והצדדים הנוגעים לדבר ייווכחו שיש עם מי לדבר יגדלו הסיכויים להגיע לאיזון בריא ולחיים טובים יחד.
בלי לחץ - חשוב מאוד לא להפעיל לחץ על בן או בת הזוג, על ילדיכם או על ילדי בן או בת הזוג ובעיקר חשוב מאוד שלא תלחצו את עצמכם ואל תתנו לעצמכם לשקוע בתהליך של תחושות אשמה והאשמה עצמית.
תנו לבן הזוג להוביל את התהליך עם ילדיו, אל תנסו לתפוס את מקומו, תתמכו בו ותהיו איתו גם בקשיים וגם בהצלחות.
השמרו מכל משמר והזהרו מאוד לבל תכניסו לתוך הזוגיות החדשה שלכם את הבעיות של בן או בת הזוג הקודמים, אל תתנו לכעסים המגיעים משם ישירות או באמצעות הילדים לחדור ביניכם וחשוב מאוד לתמוך זה בזו, תזכרו שכוחכם באהבה שבניכם, באחדות ובתמיכה ההדדית.
חשוב מאוד להקדיש זמן זוגי מתוכנן ולהקפיד שהוא נמצא בעדיפות עליונה ולא מתבטל משום סיבה וגורם.
תקשורת עם הילדים הן שלכם והן של בן או בת הזוג תאפשר להטמיע בהם את התחושה שניתן לבטוח בבן הזוג החדש וכי הוא אינו בא או מנסה להחליף את ההורה השני שלהם ושבמידה וידעו, יזכו בסופו של דבר באדם נוסף שאוהב אותם ותומך בהם ובשום אופן לא כתחליף להורה שלהם.
ייעוץ והדרכה יכולים לחסוך הרבה טעויות וסבל רב ובעיקר יכולים לגרום לקשר הזוגי שלכם לפרוח וללבלב למרות כל הקשיים. מסיבה זו את תחכו למצבים בלתי מסבלים ואז תנסו למצוא יעוץ זוגי אלא במקרה שחשים שמשהו מתחיל לנוע לא כפי שצריך ולא מתגברים על כך בקלות אל תהססו ותפנו לפסיכולוג או פסיכולוגית לקבלת טיפול זוגי שכן סיוע בשלבים ראשונים יכול להיעשות מהר ובקלות אולם התחלה של טיפול זוגי מאוחר מדי עלולה לגרום למצבים קשים, לכעסים רבים ולבעיות שידרשו טיפול זוגי ארוך כדי להחזיר את החיים למהלך חיובי וצומח.
אנו מזמינים אותך ליצור קשר כדי לקבל מידע נוסף לגבי טיפול זוגי או טיפול משפחתי
התקשרו לטלפון: 050-3375123
X
או צרו קשר באמצעות המייל:
יעל כוכבא