My Google+ טיפול זוגי | ייעוץ זוגי -טיפול פסיכולוגי-פסיכולוג-פסיכולוגית

                                          

                                      נקודת מפנה - מכון לשינוי,                                                     התפתחות אישית והגשמה עצמית
                                       
050-3375123    
                                                                                        

 

טיפול פסיכולוגי, טיפול זוגי, טיפול משפחתי, אבחונים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים וכל השירותים הקשורים לתחום הטיפולי.
המדריך השלם לטיפול זוגי  |  


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


דף הבית >> מאמרים >> ילדים בנישואין שניים
 
ילדים בנישואין שניים

התאהבות ונישואים בפעם השנייה יכולים להיות מספקים יותר מהנישואין הראשונים. אבל, הסיטואציה עלולה להיות מסובכת יותר. בנישואין שניים ישנן התמודדויות שלא קיימות בנישואין הראשונים הקשורות בעיקר לילדים שיש לאחד או לשני הצדדים מהנישואים הראשונים שלו ואולי גם ילדים משותפים שנוספים למשפחה, לאקס מצד אחד או שניים שכשיש ילדים צילו מרחף באזור ולא ממש נעלם לגמרי. מציאת הנוסחה שתאפשר שילוב הנכון בין כל הגורמים הללו והצלחה ביצירת מקום מספק ומאפשר גם לקשר הזוגי וגם לילדים תגדיל את הסיכויים להצלחתכם.
יש מספר נקודות שכדאי לחשוב עליהן ולהביא אותן בחשבון כשאתם מצויים בסיטואציה של נישואין שניים כשמעורבים בקשר ילדים מהסיבוב הקודם של בן או בת הזוג:
הבנת הסיטואציה – יתכן מצב בו אתה או את מקבלים את ילדי בן או בת הזוג החדשים ואוהבים אותם ובכל זאת היחס שמגיע חזרה מהילדים עויין ולא אוהב...חשוב  להבין כי לפחות בתחילת הדרך בעיקר כאשר הנישואין הקודמים הסתיימו רע והילדים היו שותפים למאבקים...הילדים רואים בבן הזוג שתופש את מקום ההורה השני שלהם אצל אבא או אמא כאוייב ויעשו כל שביכולתם לגרום לאוייב הזה להיעלם...אל תצפו שתגיעו לנישואין החדשים והילדים יקבלו את הכל חלק ובאושר...המשמעות העיקרית של נקודה זו הינה הצורך בלעבוד על הקשר עם הילדים, ללמוד מה הם אוהבים ולנסות ליצור איתם קשר על בסיס הצרכים שלהם ולא שלך...כך יתכן שלאט לאט תרכשו את אמונם ואת אהבתם. אולם חשוב להבין שזהו תהליך ארוך שעלול להיות רצוף משברים וקשיים...
קביעת הגדרות ברורות - במהלך נישואים שניים, הילדים יכולים להרגיש כאילו הם מושלכים לתוך מצב חדש והכל עלול להיראות להם כאוטי. הם לא יודעים למה לצפות, וזה יכול להפחיד אותם. חשוב לעשות תיאום ציפיות ולהגדיר הגדרות ברורות. לשבת כמשפחה ולדבר על כללי הבית החדש. וחשוב מאוד לשתף את הילדים ולתת להם לומר מה חשוב להם, מה הם רוצים ומציעים, להבין מה הציפיות שלהם כך הם ירגישו חלק מהמשפחה, שהכללים הם גם שלהם ולא כאלו שהוכתבו על ידכם מלמעלה. רצוי גם לקיים מדי פעם מפגש משפחתי כדי לבחון מחדש את כללי הבית ולדבר ולשתף ובעיקר הבין מה קורה עם הילדים ולתת להם להיות חלק אינטגרלי של התהליך, קביעת הכלים והמשפחה.
תקשורת, תקשורת, תקשורת - את/ה ובן או בת הזוג החדש שלך צריכים להיות כמו מסונכרנים ומשתפי פעולה ככל האפשר גם בנושא הנישואין, גם בנושאי העבודה ובעיקר גם בתחום המשפחתי. חשוב מאוד שתהיה ביניכם זרימה חלקה ותקינה ושהדברים בבית יזרמו בצורה תקינה. מה שזה אומר זה שאתם חייבים לתקשר כל הזמן. לדבר ע הרגשות, דבר על מה שקורה, לדבר על הציפיות... לדבר על בעיות כשהן מתרחשות ולא לשמור בבטן או לצבור ולדבר רק אחרי הרבה זמן, לאפשר תקשורת פתוחה בין כל בני המשפחה וללמוד וללמד את הילדים לדבר ולתקשר פתוח ולא להתעצבן או לצעוק.
קשר תקין עם האקס - ולבסוף, למרות שלא תמיד זה אפשרי ולעיתים זה קשה מאוד חשוב מאוד לנסות לשמור על קשר תקין ואם אפשר טוב עם האקס או האקסית...למרבה הצער, בנישואין שניים יהיו לפחות לשעבר אחד, אולי שניים, כדי להתמודד עם. ובמיוחד כשמדובר בילדים, אותו אקס לשעבר עדיין יהיה חלק בלתי נפרד מחייהם ולכן, גם מחייכם כזוג. זה לטובתך, כמו גם לטובת המשפחה כדאי לך להיות פרודוקטיבי ככל האפשר. אתה לא חייב לאהוב האקס שלך או לשעבר של בן הזוג שלך, אבל אתה צריך לשמור איתם על יחסים טובים, אם הדבר אפשרי. אל תיתן להם לנצל אותך; אבל הגישה צריכה להיות כזו שמאפשרת לשתף פעולה בגידול הילדים לאורך תקופה ארוכה...
 
אנו מזמינים אותך ליצור קשר כדי לקבל מידע נוסף לגבי טיפול זוגי או טיפול משפחתי
התקשרו לטלפון: 050-3375123
X
או צרו קשר באמצעות המייל:
יעל כוכבא
לייבסיטי - בניית אתרים