כיצד להתפייס עם בן/בת הזוג לאחר מריבה גדולה בלי פסיכולוג או טיפול זוגי
אנו יודעים שקשה מאוד לומר אני מצטער גם למישהו שאנחנו אוהבים מאוד. התנצלות ובקשת סליחה אינן משימה קלה, כיוון שקשה לנו לראות שפישלנו ולהודות בכך, ובעיקר כאשר מי שאנחנו אוהבים נפגע מאיתנו ומההתנהגות שלנו. אני רואה את הקושי הזה כמעט בכל טיפול זוגי שאני עורכת. הקושי קיים ללא קשר לאשמת צד זה או אחר או לכך שהפגיעה בבן הזוג הייתה בכוונה או לא בכוונה. מאידך, לבקש סליחה ולהתפייס עם בן הזוג וגם לסלוח באמת מכל הלב זוהי הדרך הנכונה וזה מה שכדאי לעשות. בקשת הסליחה אומרת לבן הזוג כי האהבה והקשר איתו חשובים לך יותר מאשר הסיבה למריבה ללא קשר אם הסיבה באמת חשובה או סתם עניין טיפשי וחסר חשיבות.
קחו אחריות על הצד שלכם במריבה ותהיו אלו שעושים את הצעד הראשון, בקשו סליחה ותתכוונו לכך באמת ובתמים. עשו לעצמכם טיפול זוגי פרטי בלי לפגוש פסיכולוג או פסיכולוגית. שימו את עצמכם בנעלי בן הזוג ותנסו לדמיין את התגובה שלכם ואת השפעתה עליו. נסו לראות את המריבה מנקודת מבטו של בן הזוג. ויכוחים, מריבה, צעקות לא יביאו אתכם לשום מקום טוב או למסקנות חיוביות, תחשבו עם הראש, תהיו קולים...גם אם אתם חושבים שאחוז אחד מהמריבה באחריותכם (ובדרך כלל זה הרבה יותר...) תמנפו את האחוז הזה, תתנצלו ותבקשו סליחה מבן הזוג. בקשת הסליחה שלכם עשויה לגרום לו לחשוב קצת אחרת, להבין שהשקעתם חשיבה רצינית במה שהוא טוען והתקדמתם לכיוונו. ההתנצלות שלכם עשויה אפילו אולי לגרום לו להבין את נקודת מבטכם.
חשוב לכל אחד מאיתנו ללמוד מספר דרכים בהן ניתן לשבור את המריבות, להתגבר על האגו המתנפח שלנו וליצור קשר אמיתי וחזק שבו גם כשרבים יודעים לצאת מהמריבה בשלום ולחזור לקשר אוהב וחיובי.
תנסו להתקרב לבן או בת הזוג לאחר המריבה – מריבה קטנה או גדולה עם בן הזוג עלולה להותיר משקעים לא נעימים. עלולה להישאר תחושת כעס על בן הזוג, הרגשת עלבון או פגיעה. אני רואה משקעים כאלו שפתאום צפים ממקומות שלא צופים אותם בזמן טיפול זוגי. לעיתים במהלך המריבה אנו אומרים דברים לא נעימים שממש לא רלוונטיים ולא כל כך רצינו או התכוונו לומר, כך שגם לאחר שהמריבה הסתיימה עדיין יש עבודה לעשות יחד עם בן הזוג. חשוב מאוד להותיר את האגו בצד הוא ממש לא חשוב ברגע זה לקשר בין בני הזוג. נסו לתת לבן הזוג תחושה שתפצה אותו על התחושות הרעות הקיימות ותתגבר עליהן, תנו לו את ההרגשה שאתם מתקרבים אליו. תמצאו דרכים לתת לו תחושה שאתם אוהבים אותו ולא חייבים להיות מאוד מקוריים אם כי זה ממש לא יזיק . אפילו לשלוח זר פרחים נחמד יכול לעשות את העבודה, תזמינו אותו לארוחת צהרים במסעדה או כל דרך אחרת שתאפיל על המריבה והרגשות הנותרים אחריה ותחזיר אתכם למסלול חיובי.
קומו מוקדם, הכינו ארוחת בוקר רומנטית ותפזרו פתקי סליחה...בדרך כלל, לאחר מריבה גדולה גם אם היא כבר הסתיימה יש עדיין תחושת מתח באויר. המתח הזה קיים כיוון שעדיין אף אחד מהצדדים לא פייס את בן הזוג בדרך כלשהיא...ארוחת בוקר או ערב שמכינים לבן הזוג שתכלול פתקי סליחה בדרך כלל תגרום להתקרבות ולתחושת אהבה ורצון לקירבה ותחושות המתח ייעלמו כלא היו.
קחו את בן או בת הזוג לחופשה של יום או יותר בהפתעה. מצב זה יגרום לו להרגיש את הרצון והאכפתיות שלך מהקשר ומהזוגיות ובעיקר תאפשר לכם לבלות לבדכם בתנאים טובים שיאפשרו לכם להחזיר את עצמכם לחוש את האהבה ולהזין את הזוגיות בתחושות חיוביות אחרי הפגיעה שפגעה המריבה.
לסיכום, כשאתם רבים עם בן זוגכם אל תחכו להחמרה שתגרום לכם לפנות לפסיכולוג לטיפול זוגי. תמצאו את הדרך להשליך את האגו הצידה, לבקש סליחה מבן הזוג ולגרום לכך שהמריבה תעצור כיוון שכמו לטנגו גם למריבה צריכים שניים...ובסופו של דבר תמצאו גם את הדרך לנקות את האווירה על ידי יצירת פעולה חיובית שתגרום לבן הזוג לחוש שאיכפת לכם ממנו וממה שהוא מרגיש ותגרום לכם להתקרב מחדש ולחזק שוב את הזוגיות והקשר שבין שניכם.
אנו מזמינים אותך ליצור קשר כדי לקבל מידע נוסף לגבי טיפול זוגי או טיפול משפחתי
התקשרו לטלפון: 050-3375123
X
או צרו קשר באמצעות המייל:
יעל כוכבא