My Google+ יעל כוכבא פסיכולוגית - כיצד רבים נכון ושומרים על הזוגיות

                                          

                                      נקודת מפנה - מכון לשינוי,                                                     התפתחות אישית והגשמה עצמית
                                       
050-3375123    
                                                                                        

 

טיפול פסיכולוגי, טיפול זוגי, טיפול משפחתי, אבחונים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים וכל השירותים הקשורים לתחום הטיפולי.
המדריך השלם לטיפול זוגי  |  


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


דף הבית >> מאמרים >> כיצד רבים נכון ושומרים על הזוגיות
 
כיצד רבים נכון ובכל זאת שומרים על הזוגיות ?

וויכוח ומריבה הינם חלק מהתקשורת הזוגית, אין זוג שאינו מוצא את עצמו מדי פעם בממצב של וויכוח או מריבה. לא בכל מריבה צריך לפנות לפסיכולוג או פסיכולוגית ולהתחיל טיפול זוגי...אחת הבעיות היא שרוב הזוגות אינם יודעים לריב נכון ולכן נוצרות לעיתים קרובות תחושות עלבון וכעס, נוצר ריחוק בין בני הזוג ומורגשת אכזבה מהקשר...טענת בני הזוג במקרים רבים היא כי הסיבות למריבות הינן נושאים פעוטים ולא חשובים שלא ברור מדוע רבים עליהם כלל. אולם גם בני הזוג יודעים בסתר ליבם כי המריבות הינן הסימפטום לנושאים אחרים המפריעים כגון כעסים מהעבר, מאבקי כוחות בין בני הזוג, התבדות התקווה מבן הזוג ועוד. מריבות המתרחשות לעיתים קרובות עלולות להעיד על בעיות שאינן פתורות בין בני הזוג, חילוקי דעות בסיסיים, תחושת בדידות בקשר של בני הזוג...לכן כשישנן מריבות מרובות הן מסמנות לנו כי ישנה בעיה בזוגיות והן מסכנות את הקשר הזוגי ומחריפות את המצב הלא תקין מלכתחילה. במקרים כגון אלו יהיה נכון לפנות ליעוץ זוגי ולהתחיל טיפול זוגי שכן אם הפניה לפסיכולוג או לפסיכולוגית תהיה לאחר תקופה ארוכה מאוד של מריבות ומלחמות והפנייה לטיפול זוגי תהיה כבר מתוך נקיטת עמדה מאוד פגועה טיפול זוגי או יכעוץ זוגי עלולים להמשך זמן רב יותר ולגזול אנרגיה רבה יותר משני בני הזוג. תמיד עדיף לפנות לטיפול זוגי לפני שהמצב הופך להיות בלתי נסבל.

מה הייתי מציעה לא לעשות בשום מקרה בעת מריבה בין בני זוג:

לא להשפיל את בן זוגכם, לא לתקוף אותו, לא להיות ציניים שכן במצבים אלו בן הזוג איתו רבים נועל את עצמו, לא מקשיב להם כלל ולכן גם אין סיכוי שהמריבה תיצור מצב של תקשורת חיובית ביניכם. לא להתחשבן עם בן הזוג אלא לריב על הנושא שגרם למריבה. כעסים מהעבר, עלבונות ישנים לא יעזרו לכם אלא יחריפו אף הם את המצב. אל תאמרו לבן הזוג אתה תמיד עושה, אתה אף פעם לא עושה וכו... אל תאיימו על בן הזוג, אל תגיבו תגובות קיצוניות כמו איום בעזיבה וכו...אל תעליבו זה את זו בביטויים בוטים כמו אדיוט, טמבל וכו...אל תשתמשו בנושאים רגישים (המכונים מכה מתחת לחגורה) שכן אתם יודעים הכל על בן הזוג ואסור לכם להשתמש בידע הזה כדי לפגוע בו זה עלול להרוס את האמון שיש ביניכם. אל תתעקשו סתם, אל תנסו להוכיח כי אתם צודקים ובן הזוג אשם, חשוב שתזכרו כי בדרך כלל אין אשם אלא שניכם אשמים במידת מה.

חשוב לא לסיים את המריבה ברוגז והגרוע מכל הוא לסובב את הגב במיטה וללכת לישון פגועים ונפגעים.

חשוב מאוד לקשר הזוגי שלכם שהמריבות ביניכם לא יכללו מצבים כמו אלו המוגדרים למעלה, שתמצאו מה אפשר לפתור ללא ריב גם אם משהו לא ממש לרוחנו, כדאי מאוד שהמריבה תהיה מוגדרת לנושא הרלוונטי, ובעיקר שתסיימו את המריבה, תדברו לאחריה על המצב שגרם לכם לריב, תחליטו מה עושים ואיך כדי להפחית את המריבות ואת עוצמתן, תשתמשו במריבה שהסתיימה כמנוף לחיזוק הקשר הזוגי ותתקרבו זה לזו מחדש.
 
אנו מזמינים אותך ליצור קשר כדי לקבל מידע נוסף לגבי טיפול זוגי או טיפול משפחתי
התקשרו לטלפון: 050-3375123
X
או צרו קשר באמצעות המייל:
יעל כוכבא

 
לייבסיטי - בניית אתרים