התמודדות עם צרכים מיניים שונים בזוגיות
אחד הנושאים אשר מטרידים אחוז לא קטן מהזוגות הוא שוני משמעותי בחשק המיני ובצורך בקיום יחסי מין בין שני בני הזוג. השוני יכול להיות גבוה מאוד וליצור מצבים בהם נושא זה עלול לגרום למתחים ולחיכוכים בין בני הזוג, בחלק מהמקרים הבעיה עשויה להפתר בעזרת טיפול זוגי או טיפול מיני ובמידה והבעיה לא נפתרת היא עלולה לפרק את הקשר.
בתחילת הקשר הזוגי, בשלב ההתאהבות בו שני הצדדים משולהבים ובכל רגע הם רוצים רק לגעת זה בזו שני בני הזוג מצויים במצב של גירוי מיני כמעט קבוע והם לא יכולים הוריד את הידיים זה מזו. אחר כך כשנכנסים לחיים היומיומיים לאחר מספר חודשים או שנה כשהשגרה מתחילה להגיע השינויים בחשק המיני בין שני בני הזוג מתחילים לצוץ ולהתבלט.
החשק המיני מושפע מגורמים רבים ולכל אחד מבני הזוג יש עליות וירידות בחשק. קשה מאוד להיות מסונכרנים לגמרי ברמת הליבידו אולם לעיתים הפערים גדולים מאוד ואז מתחילות בעיות. אני מציגה בפניכם גורמים מרכזיים שיש להם השפעה מהותית על החשק המיני כך שניתן לראות שכל אחד יכול להיות במקום אחר לגמרי מבחינת החשק המיני והרצון לקיום יחסי מין:
- מתח, דיכאון, וחרדה
- גיל, בריאות, טיפול רפואי
- בעיות הקשורות לאורח החיים שינה, פעילות גופנית, תזונה, וטבק וצריכת אלכוהול
- שעמום בקשר הזוגי
- ירידה במשיכה המינית כלפי בן או בת הזוג
- בעיות תקשורת, בעיות בקשר, כעסים.
- חוסר הנאה מינית במהלך קיום יחסי מין עם בן הזוג.
- לידת ילד.
מצב שבו אחד מבני הזוג רוצה סקס והשני אדיש או לא מעוניין או מתחמק, עלול ליצור תיסכול, כעסים ותחושות מירמור...בן הזוג הדחוי עלול לחוש פגיעה באזו, דחייה ואפילו תחושות שהוא אינו רצוי. מצב זה עלול ליצור בעיות קשות בקשר ולכן רצוי לפנות לפסיכולוג או פסיכולוגית ואולי אף לטיפול זוגי כדי לפתור את הבעיה...
במידה וכבר נקלעתם למצב של חוסר איזון ודחייה מסוג זה יש מספר צעדים מיידיים שכדאי ללכם לנקוט בהם לפני שאתם מגיעים לטיפול זוגי.
- תתחילו או יותר נכון תחזרו להתנשק ולהתגפף עם בן הזוג שלכם. יצירת אינטימיות ומגע שאינם אמורים להוביל דווקא ליחסי מין אלא אולי אך ורק לכיוון של מגע אינטימי ואוהב מסייעת ביצירת האינטימיות הנדרשת לקיום יחסי מין בפועל.
- אל תוותרו על הסקס וזה נוגע במיוחד לבני הזוג בעלי הליבידו הגבוה יותר. מצב כזה קורה לעיתים קרובות לאחר לידה ובני הזוג עלולים למצוא את עצמם חודשים שלמים לא מקיימים יחסי מין. כאשר אחד מבני הזוג יוזם את הפעילות המינית היכולת לאינטימיות נשמרת. במידה ותקופה ארוכה עוברת ללא אינטימיות ויחסי מין, הקושי להחזיר את המצב לכך שתהיה אינטימיות טובה שתוביל גם לקיום יחסי מין לבדכם וללא טיפול זוגי הינו גבוה מאוד ולכן אם כבר הגעתם למצב כזה אני מציעה לכם לפנות לטיפול זוגי ללא כל דיחוי.
- תתקשרו ותדברו על הנושא. תשימו אותו על השולחן ואל תתביישו לבטא את מה שאתם מרגישים כמובן שבשיחה נעימה, בלי האשמות ובלי כעס. פשוט תבטאו בנעימות ובצורה אוהבת מה אתם מרגישים ומה חסר לכם. אם תשכילו לבטא זאת באופן נכון, לא שיפוטי וללא האשמות את מגדילים את הסיכויים להצליח לחזור למסלול של קשר מיני מתאים לשניכם ללא התערבות חיצונית של טיפול דוגמת טיפול זוגי.
- תפלרטטו זה עם זו בכל הזדמנות שיש גם אם אתם צריכים לעשות זאת באופן לא הכי טבעי...עצם הפעילות הזו תביא אתכם למקום שבו אתם רוצים להיות. בהחלט נכון יהיה להכניס בטויים אוהבים
וגם אם אתם עושים את כל מה שנראה לכם נכון ובכל זאת יש הבדלים מתסכלים בצורך שלכם בקיום יחסי מין, לכו לטיפול זוגי כיוון שאם לא תזניחו את העניין ותיתנו לו את תשומת הלב והטיפול הנכון אתם תגיעו חזרה למצב של איזון סביר בין רמות הליבידו השונות שלכם.
אנו מזמינים אותך ליצור קשר כדי לקבל מידע נוסף לגבי טיפול זוגי או טיפול משפחתי
התקשרו לטלפון: 050-3375123
X
או צרו קשר באמצעות המייל:
יעל כוכבא