My Google+ טיפול זוגי | יעוץ זוגי -טיפול פסיכולוגי-פסיכולוג-פסיכולוגית-יעוץ זוגי-יועץ זוגי-בגידה

                                          

                                      נקודת מפנה - מכון לשינוי,                                                     התפתחות אישית והגשמה עצמית
                                       
050-3375123    
                                                                                        

 

טיפול פסיכולוגי, טיפול זוגי, טיפול משפחתי, אבחונים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים וכל השירותים הקשורים לתחום הטיפולי.
המדריך השלם לטיפול זוגי  |  


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


קבלת החלטות משותפות של בני הזוג
 
ישנן החלטות רבות שאנו כזוג מקבלים בכל יום ובכל רגע, חלקן חשובות מאוד חלקן בעלות חשיבות נמוכה ואין להן השפעה ישירה על איכות הזוגיות שלנו. לדוגמא: מה יהיה צבע הגרבים שלנו היום, באיזה סבון נרחץ את ידינו וכו...מה נכין לארוחת הערב וכו...לרוב ההחלטות שאנו מקבלים במשך היום השפעה קצרה על חיינו ולעיתים אין להן השפעה כלל אולם לחלקן השפעות ארוכות טווח וחשובות וכזוג המנהל חיים משותפים עלינו לקבל את אותן החלטות ביחד.
מהן החלטות חשובות ?
מן העבר השני יש את ההחלטות המרכזיות שלנו כזוג ואשר עליהן רצוי שנדון ונחליט בצורה משותפת ומוסכמת על שנינו שהמרכזיות שבהן הינן בדרך כלל:
 
מקום המגורים.
ילדים כמה ומתי?
שיטות גידול הילדים וההתייחסות לחינוכם.
תהליך ניהול הכספים שלנו כזוג וכמשפחה.
חלוקת העבודה והתפקידים בבית.
תוכניות לגבי העתיד.
קבלת החלטות בעת משבר זוגי או משפחתי.
האם ללכת לטיפול זוגי.
 
לדוגמא החלטה משותפת בנושא ניהול הכספים הינה כמה כסף מוציא כל אחד לחוד מבלי להתייעץ עם בן או בת הזוג ומהי הוצאה שלא מוציאים לבד אלא לאחר התייעצות עם בן הזוג.
 
דוגמא נוספת, כשיש לאחד או לשני בני הזוג תחושה שיש צורך בטיפול זוגי. רצוי ששניהם יקבלו ביחד את ההחלטה לפני שהם הולכים לפסיכולוג או לפסיכולוגית. אפילו את ההחלטה מי רוצים שיהיה המטפל הזוגי שיעשה להם טיפול זוגי, האם זה יהיה פסיכולוג או פסיכולוגית רצוי ששני בני הזוג יקחו יחד...

ישנם זוגות בהם אחד מבני הזוג נוטל על עצמו בהסכמה או שלא מתוך הסכמה את תפקיד המחליט בבית והוא מקבל את ההחלטות בעצמו. מצב זה אינו טוב לא למחליט ולא לבן הזוג הפאסיבי משני אספקטים. הראשון, נטל קבלת ההחלטות צריך להתחלק על כתפי שני בני הזוג ובמידה ואחד מהם לא משתתף בתהליך הוא עלול לחוש שכופים עליו תהליכים ומצבים ולפתח כעסים ותסכולים שימצאו את ביטוים בדרכים אחרות שעלולות להחליש את הקשר ואף ליצור קרע שיצריך התערבות חיצונית של פסיכולוג או פסיכולוגית ועלול ליצור מצב שיחייב אף טיפול זוגי.

האספקט השני הינו האחריות לתוצאות ההחלטות. נטל האחריות לקבלת תוצאות ההחלטות צריך גם הוא להתחלק בין שני בני הזוג שכן אז קל יותר לעמוד בתוצאות שאינן חיוביות ובמקביל הקרדיט להצלחות מתחלק בין שני בני הזוג ומחזק את שניהם ואת הקשר הזוגי שלהם באופן וחיובי וללא רגשות שליליים. במידה ואחד מבני הזוג אינו שותף לקבלת ההחלטות הוא יתקשה בקבלת האחריות על תוצאות ההחלטה בעיקר כאשר התוצאה איננה מוצלחת. מצב זה עלול אף הוא ליצור ריחוק שילך ויגדל ככל שתוצאות ההחלטה חמורות ומשפיעות לרעה על חיי בני הזוג והם עלולים למצוא את עצמם בשלב מסוים בפני קרע ותהום שנפערה ביניהם. איחוי הקרע עלול להיות קשה בעייתי ואולי יהיה צורך בעבודה מקצועית של פסיכולוג או פסיכולוגית וטיפול זוגי שבו ילמדו שני בני הזוג גם לקבל את האחריות על המצב שכן גם בן הזוג שקיבל את המצב ולא מנע אותו אחראי לתוצאות וגם דרך חדשה ומשותפת לקבל את ההחלטות בבית...

שיתוף בתהליכי קבלת ההחלטות ובנטילת האחריות על התוצאות מחזק את הזוגיות. אין טינה על בן הזוג שהחליט את ההחלטה הלא מוצלחת, אין עמדות של לא נכון ומפסיד, אין תחושה של אמרתי לך, אלא יש תחושה של החלטה הדדית, צמיחה משותפת, הליכה ביחד בטוב וברע ומצב זה מחזק את הקשר הזוגי ומאפשר בנייה של זוגיות חזקה, יציבה וארוכת טווח.


 
אנו מזמינים אותך ליצור קשר כדי לקבל מידע נוסף לגבי טיפול זוגי או טיפול משפחתי
התקשרו לטלפון: 050-3375123
X
או צרו קשר באמצעות המייל:
יעל כוכבא
לייבסיטי - בניית אתרים