שינויים בזוגיות כשנולד הילד הראשון
כאשר נולד לנו הילד הראשון זוהי התרגשות רבה עבורנו ועבור בן או בת הזוג שלנו. הציפייה לילד הראשון רבה והיא נמשכת לפחות תשעה חודשים שבהם יש לנו הרבה זמן לחוות את ההתהוות של בן המשפחה החדש ולהתקשר אליו עוד טרם היוולדו...כולנו רגילים לחשוב שהתקופה בה נולד הילד הראשון תהיה התקופה הטובה ביותר בחיינו ושהיא תגרום לנו כזוג רק שמחה ופריחה. ואכן התקופה בה נולד לנו ילד ראשון היא תקופה מיוחדת ומרגשת מאוד. אולם רק לאחר שנולד לנו הילד הראשון אנו מבינים שהחיים נחלקים לתקופה שלפני הולדת הילד הראשון ולתקופה שאחרי שיש לנו אותו.
לאחר שנולד הילד הראשון אנו מצפים שמעכשיו יהיה רק אושר גדול אולם אל לנו לחשוב שילד חדש מביא איתו רק אושר ושמחה, עלינו להבין שיחד עימו מגיעים קצת קשיים ולעיתים אף מעבר לכך ועלינו לדעת כיצד לנהוג ולהתמודד עם סיטואציה חדשה ולא מוכרת זו לטוב ולרע. לעיתים אני רואה זוגות המגיעים אלי לטיפול זוגי תקופה קצרה אחרי הלידה בעיקר בגלל הבעיות הללו. בטיפול זוגי כזה אנחנו עובדים יחד על התהליכים המצפים להם כהורים טריים ומאפשרים להם בעזרת הטיפול הזוגי לחזור לזוגיות טובה ומוצלחת.
כאשר נולד לנו ילד הזוגיות משתנה והקשר הזוגי שביננו מקבל כיוונים חדשים, אנחנו הופכים מזוג מאוהב ללא מחויבויות לאף אחד חוץ מאשר לעצמנו ואולי קצת להורים, לזוג מחוייב ואחראי באחריות טוטלית 24 שעות, שבעה ימים בשבוע ללא רגע אחד של הפוגה לאותו יצור זעיר חסר ישע הדורש תשומת לב ואחריות ברמות שלא הכרנו עד כה. באופן טבעי האם מוצאת את עצמה מסורה בכל רמ"ח אבריה לתינוק מצב אשר עלול לעורר קנאה אצל בן הזוג. האם מוצאת את עצמה עייפה כל הזמן שכן היא כמעט לא ישנה תקופה ממושכת ולעיתים מתפתחת תרעומת על הבעל שהוא לא עוזר מספיק, והוא מצידו לא תמיד מודע לסיטואציה הרגישה ולעיתים הוא מודע אך לא יודע כיצד לנהוג...
לידה של ילד ראשון יכולה לעורר גם חרדות ומתחים בין בני הזוג אודות גידול הילד וחינוכו. איך להגיב כאשר הילד בוכה ? האם החלפת החיתול היא אחריות המוטלת רק על הורה אחד ? מה התפקיד של הסבא והסבתא משני הצדדים בגידולו ? מתחים רבים בתקופה זו נסובים גם סביב המצאותה של אם הבת הזוג שמגיעה לסייע לביתה לעבור את התקופה הקשה והבעל מוצא את עצמו מנושל מהפרטיות שלו בביתו ולעיתים אף מקבל הוראות מהחמות שלא כל כך נעימות לו...
חשוב שבני הזוג יבינו כי אפשר לנצל את הלידה ולהפוך את הקשר הזוגי למשהו מיוחד שבו יש את הזוגיות שלנו יחד עם התינוק ובמקביל לכך את הזוגיות שלנו כבני זוג. לצורך זה עלינו לפנות לעצמנו באופן מודע ומתוכנן את הזמן המגיע לנו וליצור לעצמנו את הסיטואציה בה אנו חוזרים לתפקד כבני זוג ולא כהורים. בדרך כלל רצוי שבני הזוג יצליחו לפתור את הבעיות הללו בכוחות עצמם ולא יזדקקו לטיפול זוגי, אולם במידה והם מרגישים שאינם יכולים לפתור את הסיטואציה החדשה לבדם, עזרה חיצונית מחברים, בני משפחה פסיכולוג או פסיכולוגית ואולי אף טיפול זוגי עשויה לסייע להם.
אנו מזמינים אותך ליצור קשר כדי לקבל מידע נוסף לגבי טיפול זוגי או טיפול משפחתי
התקשרו לטלפון: 050-3375123
X
או צרו קשר באמצעות המייל:
יעל כוכבא